Web programming MCQs – Multiple Choice Questions With Answers

Web programming MCQs for Exam Preparation .Developing Front End Applications, Front End Development Tools, HTML, DHTML, Scripting (Java Script), Java Applets, and ActiveX

Web programming MCQs

1. Which Of The Following Is An Internet Protocol.
A. FTP
B. TCP/IP
C. EFT
D. EDI
View Answer

Answer: B

2. What Tag Is Used For Inserting A Line Break In A Html Page.
A. <break>
B. <ol>
C. <br>
D. <lb>
View Answer

Answer: C

3. Which Of The Following Is An Example Of Ftp.
A. Personal
B. Web Server
C. Sql
D. Cute-ftp
View Answer

Answer: D

4. Which Is Not A Form Of Client-side Storage.
A. Web Databases
B. File System Api
C. Offline Web Applications
D. Online Web Applications
View Answer

Answer: D

5. Which Object Supports File System Api.
A. Element
B. File
C. Window
D. Dom
View Answer

Answer: B

6. Computers In Internet Are Connected Through.
A. Fiber-optic Cables
B. Telephone Lines
C. Satellite
D. All Of These
View Answer

Answer: D

7. Shortcut To Refresh A Web Page Is.
A. F2
B. F7
C. F1
D. F5
View Answer

Answer: D

8. This Is Not Part Of A Complete Url.
A. Browser
B. Path
C. Resource Name
D. Protocol
View Answer

Answer: A

9. Which Attribute Of Tag Defines The Url Of The Image To Be Loaded.
A. Hspace
B. Src
C. Vspace
D. Width
View Answer

Answer: B

10. Href.
A. Is A Tag Of A Tag
B. Is A Value Of A Tag
C. Is An Attribute Of A Tag
D. Stands For Hyperlink Repeat Electronic Filling
View Answer

Answer: C

Read Also >> Data Communication and Networking Solved MCQs

11. The Attribute Of The <tr> Tag Sets The Vertical Alignment Of The Row Is.
A. Vrow
B. Haling
C. Align
D. Valign
View Answer

Answer: D

12. Which Tag Is Used To Include A Separately Defined Style Sheet In Web Pages.
A. <style>
B. <link>
C. <body>
D. <import>
View Answer

Answer: B

13. String Can Include Which Of The Following Characters.
A. A
B. @
C. +
D. All
View Answer

Answer: D

14. Which Of The Following Is A Data Type.
A. String
B. 12
C. Include
D. City
View Answer

Answer: A

15. In Which Loop, Condition Comes After The Body Of The Loop.
A. While Loop
B. For Loop
C. Do-while Loop
D. Nested Loop
View Answer

Answer: C

16. Which Javascript Event Handler Pertains To Actions Enabled By Mouse Clicks.
A. Oninput
B. Onchange
C. Onclick
D. Ondrag
View Answer

Answer: C

17. A New Array Can Be Declared By Which Of The Following.
A. Student = New Array;
B. Array = New Student
C. Student = New Array();
D. Array = New Student();
View Answer

Answer: C

Real Also >> Visual Programming MCQs

 

Leave a Comment

Please rate